Vádemelés az oroszlányi késes rablóval szemben – Képekkel

/Sajtófotó: Ügyészség/

A Komáromi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette és a rongálás vétsége miatt indult ügyben vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki a komáromi dohányboltban késsel fenyegetve kényszerítette az eladót a kasszában lévő pénz átadására.

Az elkövető letartóztatásáról a http://ugyeszseg.hu/letartoztatasban-az-oroszlanyi-keses-rablo/ oldalon adott ki közleményt az ügyészség.

A vádirat szerint az oroszlányi férfi 2020. április 16-án, 12 óra 30 perc körül, egy komáromi dohányboltban az eladó felé egy  20 cm pengéjű, 12 cm markolatú kést tartott és arra hívta fel, hogy az összes pénzt pakolja egy  műanyag szatyorba. Közben azt mondta neki, hogy „Ne ellenkezzen, ha nem akar magának problémát!” A sértett a kasszából különböző címletekben 266.000.- Ft-ot vett ki, majd azt a férfinál lévő szatyorba tette, amely után a rabló férfi távozott a dohányboltból.

A komáromi rendőrjárőrök a rablást követő öt perc múlva a dohánybolt közelében elfogták a férfit, aki azonban a bilincselésnek ellenállt. A helyszínen lévő rendőrautó első szélvédőjét több alkalommal, egyik kezén a bilinccsel nagy erővel megütötte, az egyik kilincset kitörte. A gépkocsi szélvédője több helyen betörött. A gépkocsiban  összesen 455.000,- Ft kárt okozott a férfi.

A rendőrök az intézkedés során a rabláshoz használt kést és az eltulajdonított 266.000,- Ft készpénzt lefoglalták, így a dohánybolt kára teljesen megtérült.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Komáromi Járásbíróság az elkövetőt fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje, valamint térítse meg a rendőrségi autóban keletkezett kárt.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtóközleménye

/Sajtófotók: Ügyészség/

Korábban itt írtunk az ügyről:

Be the first to comment on "Vádemelés az oroszlányi késes rablóval szemben – Képekkel"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*