Jogosítvány nélkül, ittasan fuvarozta utasát Oroszlányban, börtönbüntetésre ítélték

Alábbiakban idézzük a Tatabányai Törvényszék 2020. február 4-én közzétett közleményét:

 

„A jogosítvánnyal nem rendelkező elkövető 2018. június 9-én és augusztus 5-én Oroszlány lakott területén, enyhe fokú alkoholos befolyásoltságban vezette a tulajdonát képező személygépkocsit, amelyben utast is szállított.

A vádlott minkét alkalommal a járművezetéstől eltiltás hatálya alatt állt, ami miatt a bíróság 2018. június 12. napján jogerős végzésével 150.000,- Ft. pénzbírságot, majd a 2018. augusztus 7. napján jogerőssé vált végzésével 34 nap elzárást szabott ki vele szemben.

A vádlott nyolc alkalommal volt büntetve, többszörös visszaeső, továbbá ittas járművezetés vétsége miatt már folyamatban volt vele szemben az a büntetőeljárás, amelyben a bíróság 2018. június 20. napján jogerős határozatával 8 hó börtönbüntetésre és 1 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte.

A Tatabányai Járásbíróságon 2020. február 4-én megtartott előkészítő ülésen a férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, így őt a bíróság 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, 3 évre eltiltotta a járművezetéstől és 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.”

A Tatabányai Törvényszék közleménye

Be the first to comment on "Jogosítvány nélkül, ittasan fuvarozta utasát Oroszlányban, börtönbüntetésre ítélték"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*