Ittas, bódult és eltiltott sofőrt is kiszűrtek a forgalomból az oroszlányi rendőrök

Finn módszeres ittasság ellenőrzés során ittas, bódult és eltiltott járművezetőt is kiszűrtek a forgalomból az oroszlányi rendőrök.

Finn módszeres akciót hajtottak végre az oroszlányi egyenruhások 2021. augusztus 31-én.

Bokodon, 6 óra 35 perckor állítottak meg egy személygépkocsival közlekedő férfit, aki az ellenőrzés során idegesen viselkedett, ezért a rendőrök ellenőrizték az iratait. Ekkor derült ki, hogy a járművet vezető 37 éves férfit korábban eltiltották a vezetéstől. A sofőrt előállították az Oroszlányi Rendőrkapitányságra, ahol büntetőeljárást indítottak vele szemben.

Egy órával később egy Kömlőd irányából közlekedő autót állítottak meg a járőrök. Bár a vele szemben alkalmazott alkoholszonda negatív lett, a viselkedéséből a rendőrök gyanították, hogy valamilyen bódító szer hatása alatt áll. Ezt a vele szemben alkalmazott kábítószerteszt alátámasztotta. A gépkocsi átvizsgálása során az egyenruhások zöld növényi származékot és kábítószergyanús fehér port is találtak. A 29 éves bokodi sofőrrel szemben kábítószer birtoklása vétség miatt büntetőeljárás indult, és mivel közlekedése során nem használta a biztonsági övet, közigazgatási bírságot és 3 büntetőpontot is kiszabtak részére.

Szintén ezen a napon, Bokodon ittas járművezetővel szemben is intézkedtek a rendőrök. A 65 éves sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív lett, ezért részére a mérési eredmények alapján közigazgatási bírságot szabtak ki az egyenruhások – tette közzé a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

Be the first to comment on "Ittas, bódult és eltiltott sofőrt is kiszűrtek a forgalomból az oroszlányi rendőrök"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*