Évadnyitó koncertet tartottak (+Képgaléria)

A Hunyadi indulóval kezdődött az Oroszlányi Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar évadnyitó koncertje szombaton a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében.

A teltházas rendezvény vendégeit Zajácz Edina, az est háziasszonya a következő gondolatokkal köszöntötte: A helyi zenekar eredetileg Oroszlány város zeneszerető polgáraiból alakult 1945-ben, Rebersák Alfréd vezetésével.

A ma színpadon szereplő 50 fős zenekar művészeti vezetője Román Géza, a Magyar Honvédség Klapka György 1. Páncélos Dandár Zenekarának századosa, másodkarmester Záray Viktor, a Zeneakadémia végzett karnagy, jelenleg karmester szakos hallgatója.

Egy amerikai, vadnyugatot idéző zenemű után Lazók Zoltán polgármester, majd Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő köszöntötte a jelenlévőket.

Az első felvonás folytatásaként indulók, paso doble, hat dalból álló egyveleg, valamint egy xilofonra írt klasszikus darab hangzott el. A koncert második felében pedig amerikai, kínai film és mesezenék, közkedvelt rajzfilmzenék, majd egy szlovák népi fantázia egyveleg csendült fel.

A szenzációs koncert végén, a hálás közönség álló vastapsa közepette, természetesen nem maradt el a hagyományos koncertzárónak számító, 1961-ben Werenka Vilmos által írt Oroszlányi induló sem.

TOVÁBBI KÉPEKET ITT LÁTHATNAK!

 

Forrás és fotó: oroszlany.hu

Be the first to comment on "Évadnyitó koncertet tartottak (+Képgaléria)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*