Egy szál cigarettát kért a rabló – Vádemelés (+Videó)

/Fotó: Police.hu/

A rablás bűntette és okirattal visszaélés vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki előbb egy szál cigarettát kért a sértettől, majd erőszakkal vette el az értékeit.

A vádirat szerint az elkövető 2023. június 06-án éjjel Oroszlányban, a Rákóczi úton, felfigyelt az ittas sértettre, akitől egy szál cigarettát kért. Közben eleredt az eső, ezért sértett közölte, hogy a közeli garázssornál lévő eresz alatt sodor neki egyet.

Az elkövető nem várta meg a cigaretta sodrását, a sértettet ököllel gyomron és arcon ütötte, aki emiatt a garázs falába ütötte a fejét, eszméletét rövid időre elvesztette,  összerogyott. A sértettnek a bántalmazás miatt nyolc napon gyógyuló sérülései keletkeztek.

A támadó ekkor belenyúlt a sértett nadrágja zsebéből kivette a 80.000,-Ft értékű mobiltelefont, a 2.000,-Ft értékű pénztárcát, a benne lévő 12.000,-Ft összegű készpénzzel, a sértett személyes okmányaival és bankkártyáival.

Az elkövető ezután kerékpárral távozott a helyszínről, útközben a sértett telefonját egy garázs tetejére dobta, a pénztárcából a készpénzt kivette, a pénztárcát és az iratokat egy kukába dobta.

Az eljárás során a készpénz kivételével az eltulajdonított értéktárgyakat a nyomozó hatóság megtalálta, lefoglalta és a sértettnek visszaadta.

Az ügyészség a vádiratban a többszörös és különös visszaeső férfival szemben fegyházbüntetésre, közügyektől eltiltásra és 15.000,-Ft. összegű vagyonelkobzásra tett indítványt – tájékoztatott bennünket a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség.

A cselekmény kapcsán készült videó megtekinthető az alábbi oldalon:

https://ugyeszseg.hu/egy-szal-cigarettat-kert-a-rablo-videoval-a-komarom-esztergom-varmegyei-fougyeszseg-sajtokozlemenye/

Be the first to comment on "Egy szál cigarettát kért a rabló – Vádemelés (+Videó)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*