Ezekről tárgyaltak, ezekről döntöttek

/Fotó: Nagy Pál/

December 14-én tartotta meg idei utolsó munkaterv szerinti ülését az oroszlányi képviselő-testület – olvasható a város honlapján.

A közlemény így folytatódik: „Lazók Zoltán polgármester szomorú hírrel kezdte a képviselő-testület ülését. Hosszú, türelemmel viselt betegség után elhunyt Takács Tímea, a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója, Oroszlány város kitüntetettje. Takács Tímeát a város saját halottjának tekinti. Az ülésen résztvevők 1 perces néma csenddel és főhajtással emlékeztek meg róla.

Ezt követően sor került az Önkormányzat jubileumi logópályázatának díjátadójára. A felhívásra 13 pályamunka érkezett, az első helyezett az Oroszlányi Közösségépítők jeligével ellátott pályamunka lett.

Az általuk elnyert 200 ezer forint pályázati díjat jótékonysági céllal az oroszlányi mentőállomás kollektívájának adományozták, melyet az ülésen Nagy Attila, a mentősök vezetője vett át.

Ezután kezdődött a képviselő-testület munkaülése, melyen 11 napirendi pont szerepelt.

Elsőként tájékoztató hangzott el a két ülés között történt fontosabb eseményekről, a hozott döntésekről, a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, majd a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár Oroszlány 2024. évi munkaterve került ismertetésre és elfogadásra.

Döntöttek az Oroszlány, Dózsa György utca 2. 2/12. szám alatti önkormányzati bérlakás felújításáról és Oroszlány Város Óvodáinak alapító okiratának módosításáról.

Tárgyalták és elfogadták Oroszlány város 2024. évi egészségügyi programját, valamint az Önkormányzat által a 2023. évben igénybe vehető kölcsönösszegre vonatkozó 500 millió forint összegű kölcsönszerződés módosítását.

Tájékoztató hangzott el a „Szociális célú város-rehabilitáció” pályázat eredményéről és az „Oroszlány – Felső-telepi Iparterület fejlesztése” című projekt várható folyamatairól.

Döntött a képviselő-testület az Oroszlányban élő 65 év feletti lakosság szolgáltatási igényeinek felméréséről és elfogadták a Képviselő-testület 2024. évi munkatervét.

A kérdés, interpelláció napirendi pontban az elmúlt napok hó helyzete volt a fő téma, néhány képviselő kritikát fogalmazott meg az OIH munkavégzésével kapcsolatosan” – fejeződik be a tudósítás.

 

Forrás: oroszlány.hu

Be the first to comment on "Ezekről tárgyaltak, ezekről döntöttek"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*