Sajtóhírek szerint felmentették az Oroszlányi Szakorvosi Intézet főigazgatóját

/MTI fotó: Bodnár Boglárka/

A Magyar Távirati Iroda az alábbi közleményt adta ki december 13-án szerdán délután:

Kórházigazgatókat mentett fel a belügyminiszter, illetve a megbízott országos kórház-főigazgató – tájékoztatta a Belügyminisztérium szerdán az MTI-t.

    Pintér Sándor belügyminiszter december 31-ei hatállyal, érdemeik elismerése mellett két országos intézet és öt vármegyei kórház főigazgatójának magasabb vezetői kinevezését vonta vissza, arra figyelemmel, hogy betöltötték 65. életévüket.

    A megbízott országos kórház-főigazgató ezzel egyidejűleg tíz városi kórház főigazgatójának főigazgatói kinevezését vonta vissza. Az érintettek szakmai munkájuk elismeréseként kitüntetésben részesülnek – tették hozzá.

    Ugyancsak december 31-ei hatállyal a belügyminiszter további két vármegyei kórház főigazgatójának, a megbízott országos kórház-főigazgató pedig öt városi kórház főigazgatójának felmentéséről döntött – írták.

    „Az érintettek végzettségüknek megfelelő munkakörben történő továbbfoglalkoztatása biztosított. Az új főigazgatók kinevezéséig az intézmények vezetését a szervezetszerű helyettesek látják el” – olvasható a Belügyminisztérium közleményében.

-MTI-

Azóta több országos és regionális internetes portálon megjelent a felmentett intézményvezetők névsora (Népszava, 24.hu, Portfólió.hu, Magyar Nemzet, ATV, Kemma.hu, stb…), de foglalkozott vele az RTL híradója is.

E szerint köztük vannak vármegyénkből:

Kanász Gábor,  a tatabányai Szent Borbála Kórház főigazgatója,

Varju János, az oroszlányi Szakorvosi Intézet főigazgatója, és

Prosszer Ottó a kisbéri Batthyány Kázmér Szakkórház főigazgatója.

Be the first to comment on "Sajtóhírek szerint felmentették az Oroszlányi Szakorvosi Intézet főigazgatóját"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*