Oroszlányi gyermekotthonból akartak lopni (+Videó)

/A kép illusztráció! – Fotó: police.hu/

A Tatabányai Járási ügyészség két felnőttkorú és egy fiatalkorú férfival szemben lopás vétségének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Járásbírósághoz.

A vádiratban a fiatalkorú próbára bocsátására és pártfogó felügyeletének elrendelésére, a felnőttkorú férfiak esetében közérdekű munka kiszabására tett indítványt.

A vádirat szerint egy 18 éves és a cselekmény elkövetési idején a tizennegyedik életévét be nem töltött kiskorú fiú 2022. november 9-én Komáromból Oroszlányba utaztak barátaikat meglátogatni. A 18 éves férfi, a kiskorú fiú, és 14. életévét betöltött fiatalkorú elkövető egy padnál beszélgettek. Eközben megbeszélték, hogy betörnek az oroszlányi gyermekotthon lakatlan lakásába, ahonnan pénzt és telefont kívántak eltulajdonítani.

Az elkövetők átmásztak a gyermekotthon kerítésén, felmásztak a gyermekotthon konyhájának tetejére, az ott található 1/2-es számú lakásnak a csukott, de be nem zárt ablakát benyomták, és mindhárman bemásztak az épületbe.

Az épületben kutatást végeztek, egy ott talált kenőkéssel megkísérelték a lakásban lévő nevelőszoba ajtaját feltörni, a zárt a késsel mindhárman feszegették, illetve a kilincset rángatták. Mivel nem tudták az ajtót kinyitni, így az ablakon kimászva a konyha épületének tetején átmentek a nevelőszoba ablakához, amit megkíséreltek kívülről felfeszíteni a korábban használt késsel, azonban ismételten nem jártak sikerrel, ezért lemásztak az épület tetejéről.

Itt csatlakozott hozzájuk a 20 éves férfi, akivel az elkövetők megbeszélték, hogy visszamennek és megpróbálnak újra bejutni a nevelőszobába. Ezért ismét felmásztak a gyermekotthon konyhájának tetejére. A 20 éves férfi, valamint a 18 éves férfi megpróbálta kívülről benyomni a nevelőszoba ablakát, emiatt az ablak külső üvege betörött, amelytől mindannyian megijedtek, ezért lemásztak a tetőről és a helyszínről elszaladtak. A bűncselekmény elkövetésével okozott kár 60.145,- Ft – tájékoztatott bennünket Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

VIDEÓ:

Be the first to comment on "Oroszlányi gyermekotthonból akartak lopni (+Videó)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*