25 milliárdos fejlesztés a BorgWarnernél

/Bogár Attila, a BorgWarner Oroszlány Kft. ügyvezetője beszédet mond az amerikai BorgWarner járműipari beruházásának bejelentésén a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2023. december 4-én – MTI fotó/Soós Lajos/

A Magyar Távirati Iroda mai közleménye szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az amerikai BorgWarner beruházásának hétfői budapesti bejelentésén egyebek mellett elmondta:

A Magyarországon most is több mint ezer főt foglalkoztató vállalat a tervezett 25 milliárd forint értékű fejlesztése nyomán hibrid és elektromos hajtású járművekhez alkalmas termékeket fog gyártani Oroszlányban.

A projektet az állam ötmilliárd forinttal támogatja, így hozzájárulva hatvan új munkahely létrejöttéhez – tájékoztatott.

Beszédében emlékeztetett, hogy az Európai Unióban már megszülettek a politikai döntések az autóipar elektromos átállításáról, ami nélkül lehetetlen a karbonsemlegességi célkitűzések elérése is, hiszen ez a szektor adja a teljes károsanyag-kibocsátás húsz százalékát.

Czunyiné Bertalan Judit országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a BorgWarner új beruházása jól mutatja az erős bizalom meglétét a vállalat és a munkavállalók között. „Köszönöm ezt a bátorságot, hogy egy új termékkel, egy technológiai innovációval (…) jelen vannak és jövőt terveznek a magyar autóiparban” – fogalmazott.

Bogár Attila, a BorgWarner gyárigazgatója megköszönte a kormány támogatását, és kijelentette, hogy a cég részéről abszolút megvan a bizalom a munkavállalók iránt. Rámutatott, hogy még a cégcsoporton belül is nagy verseny volt ezért a fejlesztésért, de ezt végül Oroszlány nyerte el.

„Azt meg tudom ígérni a magam és munkatársaim nevében, hogy mindent megteszünk azért, hogy ezt a programot sikerre vigyük, és mivelhogy én nagyon bízom a kollégáimban, biztos vagyok abban, hogy ez sikerülni is fog” – mondta.

-MTI-

Be the first to comment on "25 milliárdos fejlesztés a BorgWarnernél"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*