Három közút 3.1 km-es szakasza újult meg a környéken

/A kép illusztráció/

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs osztálya az alábbiakról tájékoztatott bennünket:

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósítja meg Komárom – Esztergom vármegyében a TOP-1.3.1-15-KO1-2021-00006 azonosító számú, Közlekedésfejlesztés Komárom-Esztergom megyében III.” című projektet. A projektet a társaság bruttó 1,196 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével valósítja meg.

A projekt részeként megújult a 81134-es jelű Bokod lakótelepi út 0,9 kilométeres szakasza.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként 0,9 kilométeren újult meg a 81134-es jelű út 0+000 és 0+913,17 kilométerszelvények közötti szakasza Bokodon. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező mintegy bruttó 159 millió forintból valósította meg a beruházást.

A projekt részeként megújult a 8154-es jelű Bokod-Kecskéd összekötő út 0,7 kilométeres szakasza.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként 0,7 kilométeren újult meg a 8154-es jelű út 0+765 és 1+480 kilométerszelvények közötti szakasza. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező mintegy bruttó 157 millió forintból valósította meg a beruházást.

A projekt részeként megújult a 8135-ös jelű Tatabánya-Kisbér összekötő út 1,5 kilométeres szakasza.  (Kömlőd települést érinti a felújítás – a szerk.)

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként 1,5 kilométeren újult meg a 8135-ös jelű út 13+200 és 14+700 kilométerszelvények közötti szakasza. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező mintegy bruttó 355 millió forintból valósította meg a beruházást.

A felújítások részeként a szakemberek gondoskodtak a meglévő burkolat profilmarásáról, a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről, ezt követően kiegyenlítő réteg majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épült. Sor került a KRESZ táblák cseréjére és új tartós burkolati jelek festésére.

A beruházás záró sajtóeseményén 2023. november 15-én beszédet mondott Borsó Tibor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Közgyűlés alelnöke, Bogáth István, Kömlőd polgármestere, Czunyiné Dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő és Barabás Zsolt, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Komárom-Esztergom vármegyei igazgatója.

A beruházások megvalósulását követően nőtt a forgalombiztonság és nagymértékben javult az út szolgáltatási színvonala. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

Be the first to comment on "Három közút 3.1 km-es szakasza újult meg a környéken"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*