Letartóztatásba került a késes rabló

/A kép illusztráció – Fotó: Pixabay.com/

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított 2023. november 10-én a sértettet Oroszlányon, egy lépcsőházig követte, majd a lépcsőházba érve a sértett hátáról megkísérelte letépni a hátizsákját.

A férfi ennek sikeresen ellenállt, ekkor a gyanúsított egy kb. 20 cm pengehosszúságú késsel a kezében a sértettet értékei átadására szólította fel. A férfi a gyanúsított kezéből a kést kiütötte és a lépcső felé menekült, ahová a gyanúsított is követte, dulakodni kezdtek, végül a gyanúsított megszerezte a táskát és elfutott a helyszínről.

A Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája a 2023. november 13-án tartott ülésen felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt 1 hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A letartóztatás elrendelésére a bizonyítás megnehezítésének vagy meghiúsításának megakadályozása, illetve a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében került sor.

Az ügyész a végzést tudomásul vette, azonban az nem végleges, mivel a gyanúsított fellebbezést jelentett be. A védő az ülésen nem volt jelen.

A Tatabányai Törvényszék sajtóközleménye

Korábbi hírünk az ügyről: https://oroszlanymost.hu/2023/11/13/rablo-kezen-kattant-a-bilincs-oroszlanyban/

 

Be the first to comment on "Letartóztatásba került a késes rabló"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*