Pályaorientációs Police Café Oroszlányban

/Fotó: Police.hu/

Ötödik alkalommal, újabb résztvevőkkel volt alkalmuk a rendészeti pályára orientálás lehetőségeiről beszélgetni a Komárom-Esztergom vármegyei rendőröknek.

Ezúttal Oroszlányban nyitottak Police Cafét a Krajnyik „Akác” András Sportcsarnokban.

2023. május 23-án immár az ötödik Pályaorientációs Police Cafét rendezték Komárom-Esztergom vármegyében. Egyre nő tehát azoknak az érintett szakembereknek a száma, akikkel a helyi rendőrök közösen gondolkodhatnak a rendészeti pályaorientáció fontosságáról, lehetőségeiről. A szervezők rendőröket, középiskolásokat, egyetemistákat, tanárokat, polgárőröket, továbbá iskolaigazgatót, újságírót, foglalkoztatási osztályvezetőt és sportegyesületi képviselőt ültettek össze egy négyórás intenzív tapasztalatcserére. A rendezvényt az oroszlányi rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője nyitotta meg, háziasszonya pedig hagyományosan dr. Molnár Katalin Police Café képző és moderátor volt.

Egy kis ízelítő a feldolgozott témákból: a fiatal és jelentős mértékben másként gondolkodó és kommunikáló generációk megszólítása; a toborzás és a pályára orientálás különbségei, adekvát színterei, lehetséges módszerei; a rendészeti pálya és a szervezet vonzereje; a felvételi alkalmassági követelmények; a szakembereket a pályán tartani képes humánerőforrás-gazdálkodás; a pedagógiai és szakmai módszertani gazdagság motiváló ereje.

A témagazda szerepeket pedig a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányságról érkező Tamási Zsolt, a Körmendi Rendvédelmi Technikumban oktató Németh Attila, a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság alapellátó pszichológusaként dolgozó Tőzsér Erzsébet, illetve az oroszlányi rendőrkapitányság igazgatásrendészeti alosztályvezetője, Nyírő Adrienn vállalták.

Most egy kis nyári szünet jön, de a Komárom-Esztergom vármegyeiek szeptemberben iskolakezdéskor folytatják, előreláthatólag Kisbéren – közölte a Police.hu oldalon  a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

 

Be the first to comment on "Pályaorientációs Police Café Oroszlányban"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*