Drogellenes napot rendeztek Oroszlányban

A Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzat Facebook oldalán és a Mimegyenk.hu oldalon közölte, hogy Színielőadással egybekötött szakmai napot szervezett a drogprevenció témakörében Oroszlányban a vármegyei Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) és a vármegye önkormányzata.

Mint írták, a résztvevőket Lazók Zoltán polgármester és Boross Zoltán László vármegyei rendőrfőkapitány, valamint Popovics György, a vármegyei közgyűlés és a fórum alapító elnöke köszöntötte.

Arról is beszámoltak, hogy „a szakmai előadások között Majzik Balázs, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője mutatta be az elterelés jogintézményét, dr. Bensó Beáta pszichiáter, addiktológus főorvos a drogambulanciát és az együttműködési lehetőségeket. A szakemberek megismerhették Bajzáth Sándor évtizedes drogos „karrierjét” is. A ma addiktológiai konzultánsként dolgozó férfi megdöbbentően őszinte és részleteket taglaló személyes vallomása néha gyomorforgató volt.

A szakember több mint két évtizede nem nyúlt tudatmódosító szerhez, de mint elmondta, olyan mély függőségből áll fel, amelynek végén teljesen leépült. A fogai kiestek, hepatitis C vírussal fertőzött volt, és nem maradt egyetlen négyzetmilliméter hely sem a testén, ahová be tudta volna szúrni a heroint. Ma felépülő függőként, szenvedélybetegek segítőjeként határozza meg magát.

Az ugyancsak a megdöbbentést célul tűző záró programon a közönség helyi általános iskolásokból állt. A Te döntesz! című prevenciós előadás színészek által színpadra vitt jelenetei egy öt fős baráti társaság életét rajzolták ki. A bemutatott életutak reflektáltak a leggyakrabban előforduló okok és sorsok összefonódására. A színdarab egyes részeit drogprevenciós szakértői narrációk szakították meg, segítve a mélyebb értelmezést” – fejeződik be a tájékoztató.

Fotó: Facebook

Be the first to comment on "Drogellenes napot rendeztek Oroszlányban"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*