Hulladékégetés miatt emeltek vádat két férfi miatt Kecskéden

/Fotó: Ügyészség/

A hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a két férfival szemben, akik  nyílt térben, egy ingatlan udvarán égettek el kommunális hulladékot.

A vádirat szerint két férfi egy kecskédi ingatlan udvarán 2023. február 09-én kommunális hulladékot (műanyag palackot, rongyokat, pelenkát, takarót, törölközőt, tollasütőt, ételes dobozokat) égettek el.

Az elkövetők együtt húzták össze a hulladékot gereblyével egy kupacba, majd a tüzet közösen gyújtották meg. Az Oroszlányi Önkormányzati Tűzoltóság a tűzeset okán a helyszínre ment, azonban beavatkozniuk nem kellett, mert mire kiérkeztek, az elkövetők a tűz oltását elkezdték, majd azt el is oltották, miután a szomszéd szóvá tette a cselekményt, és a rendőrségre bejelentést tett.

Az elkövetők a hulladék égetésére engedéllyel nem rendelkeztek. A levegő védelmére vonatkozó szabályok szerint hulladék nyílt téri égetése tilos.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság az elkövetőkkel szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki – tájékoztatott bennünket Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

Be the first to comment on "Hulladékégetés miatt emeltek vádat két férfi miatt Kecskéden"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*