A jövő évi csapat építése volt a cél

/Fotó: Facebook/

A Hamvas Béla Gimnázium közösségi oldalán olvasható, hogy  lány röplabdacsapatuk is indult a röplabda diákolimpia megyei selejtezőjén.

A fiúk múlt heti sikere után a lányok csütörtökön egy frissen verbuvált alakulattal vágtak neki a versenynek. A benevezett 8 fő 5 különböző osztályból jött össze, egészen a 9. évfolyamtól a 12. évfolyamig, akik most játszottak először együtt. Célkitűzés csupán az örömszerzés, a jó kedv és a jövő évi csapat építése volt.

Az első találkozón a Közgáz csapatával mérkőztek meg. Kellett néhány labdamenet, hogy hozzászokjanak a nagy pálya, a magas háló és a versenyszituáció okozta izguláshoz, de a lányok ügyesen, helyenként igazán szépen játszva hálálták meg a lehetőséget.

A második összecsapáson a házigazda Árpád „A” csapatával mérkőztek meg. Ellenfelük stílusa itt közelebb állt hozzájuk, több alkalommal hosszú, izgalmas labdamenetet vívtak.

Annak ellenére, hogy két vereséggel zárták a versenyt, csupa pozitív dologgal térhettek haza. A lányok a kezdeti nehézségek után felszabadultan játszottak, élvezték a játékot, sokat tanultak belőle.

Reális képet kaptak jelenlegi játékerejükről, mely szerencsére nem marad sokkal alul – ha egyáltalán alul marad – azon iskolákétól, akik már évek óta összeszokott csapattal vesznek részt a diákolimpiákon. Jövőre ezekre a tapasztalatokra építve meglepetést is okozhatnak.

A csapat tagjai Babirák Dorina, Buday Leila, Járfás Lili, Letkó Dorina, Maller Szabina, Molnár Brigitta, Sulyán Judit, Szabó Titanilla, kísérő testnevelőjük pedig Karácsony Tamás volt.

 

A fiúk sikeréről itt írtunk:

Jól szerepelt a fiúcsapat

 

Be the first to comment on "A jövő évi csapat építése volt a cél"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*