Ingyenes lakossági LED-csere program indul Oroszlányban

/Fotó: Pixabay.com/

„Március 1-én a regisztrációs időszakkal elindul az ingyenes lakossági LED-csereprogram városunkban is.

Oroszlány Város Önkormányzata és a CYEB Energiamegoldások Kft. együttműködésének eredményeként az oroszlányiak és a környező településen élők számára is megnyílik a lehetőség a régi, energiapazarló izzók modern, LED-égőkre cserélésére. A programhoz március 31-ig lehet csatlakozni.

Az izzókat mindenki ingyenesen kapja meg, csupán regisztrálni kell a www.ledcsere.hu oldalon.

A regisztráció csak online lehetséges, a jelentkezők a regisztráció során megadott e-mail címre kapják majd meg az új izzók átvételének helyszínéről és pontos időpontjáról szóló információt.

A jelentkezéshez szükséges a regisztrálandó háztartás villanyszámlája, továbbá a szerződéskötéshez a szerződő fél (villanyszámla előfizető) személyazonosságának igazolásához szükséges dokumentumai (személyazonosító igazolvány, lakcímet igazoló hatósági igazolvány). Mindezekről az adatokat jól olvashatóan mutató fotókat kell feltölteniük a jelentkezőknek.

A regisztráció során a rendszer végig vezet a programba történő jelentkezéshez szükséges lépéseken, itt kell majd megadni azt is, hogy hány darab és milyen teljesítményű izzót szeretne lecserélni a család, és ezeket a lakás/ház melyik helyiségében használják. Fontos, hogy a regisztráció végén az oroszlányi átvevőhelyet jelöljék meg.

A programban való részvétel feltétele, hogy az ingyenesen megkapott LED-ek a jelentkezéskor megadott háztartásban használatba kerüljenek, és ott minimum 2 évig használatban is legyenek. A régi, hagyományos izzókat nem kell majd leadni!

A regisztrációs időszak 2023. március 1-től március 31-ig tart. Ezt követi a regisztrációk feldolgozása, az izzók csomagolása, majd a szállítást követően, várhatóan június 1-én indulhat meg a LED-ek átvétele az Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal épületében kijelölt átvevő ponton.

A LED-izzók használata jelentős energiamegtakarítást jelent, a hagyományos izzókhoz képest akár 30%-os csökkenés érhető el a villanyszámlában. Előnyük emellett a hosszú, akár 10 éves élettartam és az egyenletes, jó fényhasznosítás biztosítása. A kisebb energiafelhasználásnak és a kevesebb keletkező hulladéknak köszönhetően alacsonyabb a környezeti terhelés is.

Kérjük, csatlakozzon Ön is a LED-csereprogramhoz és hívja fel az ingyenes korszerűsítési lehetőségre családtagjai, ismerősei figyelmét is!”

 

Forrás: oroszlany.hu

Be the first to comment on "Ingyenes lakossági LED-csere program indul Oroszlányban"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*