Fotovoltaikus erőmű épül a Vértesi Erőmű területén

/A kép illusztráció – Forrás: Wikipedia/

„Az MVM Zöld Generáció Kft. beruházásában 15 db, 0,5 MW teljesítményű fotovoltaikus naperőmű létesül a Vértesi Erőmű területén. A kivitelezési munkálatokat várhatóan 2023. február 6-án kezdi az Electric Four Zrt.

Az erőművek helyszíne a Vértesi Erőmű 1-es zagykazettájának teteje. A megadott helyszínen cölöpölt fém tartószerkezeten kerülnek elhelyezésre a PV panelek, melyek termelését a parkokban elhelyezett transzformátorokon keresztül két kapcsolóállomás gyűjti össze.

A kapcsolóállomások termelői vezetéken keresztül csatlakoznak a CHP-Invest Kft. Oroszlányi Erőművének „Kéntelenítő” nevű kapcsolóállomásába. A termelt energia az Erőmű belső hálózatán kerül kitáplálásra a hálózatba.

A munkavégzés céljából a felvonulás megtörtént, jelenleg az organizációs terület kialakítása van folyamatban. A tényleges fizikai munkavégzés a tartószerkezet cölöpeinek leütésével kezdődik, várhatóan február 6-án.

A munkafolyamat során az acél cölöpök leveréséhez gépi erő szükséges, amely zajhatással jár. Az említett tevékenység várhatóan március végéig tart, munkanapokon 08:00-18:00 óráig.

A tartószerkezet kiépítése után ekkora zajterhelésű munka nem fog történni, de a környéken a munkagépek, teherautók forgalma jelentős lesz. Kábelfektetések során a kivitelező törekszik a kiporzás megakadályozására, csökkentésére.

A teljes munka előreláthatóan 2023.augusztus végéig tart.”

Helyszínrajz

 

Forrás: oroszlany.hu

Be the first to comment on "Fotovoltaikus erőmű épül a Vértesi Erőmű területén"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*