Programajánlatok Környén

7. ADVENT-ELŐ: kézműves vásár és családi program november 20-án 10 és 17 óra között a környei Művelődési Házban.

A kézműves vásár 10 órakor nyitja meg kapuit, ízelítő a helyi és környékbeli kézművesek, őstermelők portékáiból: bio termékek, kézműves szappanok, gyógyteák, ásvány- és gyöngy ékszerek, textil játékok kicsiknek és nagyoknak, táskák, virágok, lakásdekorációs termékek, nesszeszerek, kézműves alapanyagok és díszek, ajándékok, adventi koszorúk, kerámia, horgolt figurák, beton dísztárgyak, csuhé és a pirográf képek

házi ízek: környei méz, különleges lekvárok, chili szószok, savanyúság, zakuszka, szörpök, füstölt húsárú, házi sajt, dió- és süteményvásár

Napközben díjtalan kézműveskedés az olvasóteremben a Nő Klub tagjaival.

A SZÍNHÁZTEREMBEN MOZI, ORSZÁGOS RAJZFILM ÜNNEP:

10.15: Válogatás Bálint Ágnes rajzfilmjeiből (74 perc)

11.50: A kiskakas gyémánt félkrajcárja és A telhetetlen méhecske (30 perc)

15.00: Bogyó és Babóca – Tündérkártyák (72 perc)

(A vetítéseken a részvétel díjtalan, de előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a 34/473-091-es és 06 30 646 2147-es telefonszámokon lehet, illetve személyesen a Művelődési Házban hétköznapokon 10 és 17 óra között.)

Minden érdeklődőt sok szeretettel, adventelő hangulattal vár a környei Művelődési Ház november 20-án!

Süssünk, süssünk… mézeskalácsot!

A Művelődési Ház és a Községi Könyvtár, a Német Nemzetiségi Önkormányzat Környe és a Vöröskereszt Környei Alapszervezete ötödik alkalommal hirdet mézeskalács készítő versenyt. Regisztrálni november 17-éig lehet a Művelődési Házban személyesen, vagy a 473-091-es és 06 30 646 2147-es telefonszámokon hétköznapokon 10 és 17 óra között.

A saját készítésű mézeskalács kompozíciókat (házikók, betlehemek, adventi koszorúk, állatok, fenyődíszek, ajándéktárgyak) november 21-én 10 és 17 óra között várjuk a Művelődési Házban. Az alkotások november 23-ától tekinthetők meg, s december 3-án, a falu karácsonyfája feldíszítésének napján derül ki, hogy a közönségszavazatok alapján mely mézeskalácsok a legtetszetősebbek. Az első három díjazott a Simon Méhészet ajándékcsomagját veheti át, a nevezőket 1-1 üveg vegyes virágmézzel ajándékozzák meg a szervezők.

Be the first to comment on "Programajánlatok Környén"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*