Nyílt nap és próbanyelvvizsga a gimnáziumban

/Fotó: Facebook/Hamvas Béla Gimnázium/

A Hamvas Béla Gimnázium október 27-én  tartotta meg első nyílt napját a leendő 9. osztályosok számára – olvasható Facebook oldalukon.

Mint írják, Oroszlányról és a környező települések általános iskoláiból szép számmal érkeztek érdeklődő tanulók és szülők. A nap folyamán mindenki talált magának érdeklődésének megfelelő órákat, ahol bepillantást nyertek a gimnáziumban folyó oktató-nevelő munkába.

Az angol és német emelt szintes órák mellett a tanulók részt vehettek irodalom, történelem, matematika, digitális kultúra, kémia, fizika, biológia, testnevelés és vizuális kultúra órákon is. A tartalmas napot  szülői értekezlettel zárták, ahol a két leendő osztályfőnök, Gőgh Zoltán és Eichardt János is jelen volt, segítve a szülőket a pályaválasztásban.

A következő nyílt napra és szülői értekezletre 2022. december 8-án kerül sor – derül ki híradásukból.

 

Szintén  a gimnázium szervezett próbanyelvvizsgát  két nappal korábban. Az EDUTUS Egyetem nyelvvizsga központja ingyenesen lehetővé tette diákjaik számára, hogy leteszteljék tudásukat.

Harminckét diákjuk (18 németes és 14 angolos) vett részt az eseményen, ahol igazi vizsgaszituációt teremtve oldottak meg egy komplett B2-es nyelvvizsga feladatsort.

A feladatok javítása és kiértékelése a nyelvvizsgaközpontban történik, így a diákok reális képet kapnak jelenlegi tudásukról, tájékoztatást kapnak arról, hogy milyen szinten állnak, mely készségeiket kell esetleg még javítani –  közölték ezt is Facebook oldalukon.

Be the first to comment on "Nyílt nap és próbanyelvvizsga a gimnáziumban"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*