Részlegesen lekapcsolhatják a közvilágítást is

/Fotó: Pixabay/

„A városvezetők és az önkormányzat szakemberei a közvilágítás költségcsökkentési lehetőségeiről egyeztettek csütörtökön délelőtt az E.ON képviselőivel a polgármesteri tárgyalóban.

A drasztikusan megnövekedett árak miatt az önkormányzatnak gyors lépéseket kell hoznia a városi közvilágítással kapcsolatosan. Lazók Zoltán polgármester elmondta, hogy tavaly havi átlagban 4 millió forint villanyszámlát kellett fizetni.

Ez most 12 milliónál tart, és úgy néz ki, hogy még ez is emelkedni fog. Mindenféle képen megoldást kell találni a költségek csökkentésére.

A probléma kezelésére a szolgáltató cég részéről Sindler Géza üzemigazgató három lehetséges műszaki alternatívát vázolt:

-a városi közvilágítást este az eddigi időzítésnél 10 perccel később kapcsolják fel, és reggel 10 perccel korábban kapcsolják le

-a világító lámpatestek csökkentését (csak minden második, harmadik világítson)

-éjféltől hajnal 4 óráig szüneteljen a városban a közvilágítás

Szintén javaslatként merült fel a városi középületek, emlékművek kivilágításának megszüntetése. Ezek az irányok csak lehetséges alternatívák, melynek pénzügyi előnyeit és kockázatait az önkormányzatnak mérlegelnie kell.

Az üzemeltető, Keszmann és Bodnár Kft. részéről megjelent Bodnár Mihály jelezte, hogy a közvilágítási térkép áttekintése után – a gyalogos átkelők megvilágítása mellett – lehetőség van a közterületeken, utcákban arra, hogy csak minden második, harmadik kandeláber világítson.

A szolgáltató kérte az önkormányzatot, hogy a költségcsökkentésre vonatkozó intézkedési tervet írásban nyújtsa be az E.ON Zrt.-hez.”

 

Forrás: oroszlany.hu

Be the first to comment on "Részlegesen lekapcsolhatják a közvilágítást is"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*