Környei programajánlatok

/A kép illusztráció – Fotó: Pixabay/

2022. októberben az alábbi  programokat kínálják az érdeklődőknek!  Események nagyoknak és kicsiknek Környén:

Kukoricafosztás – október 15.

A Német Nemzetiségi Önkormányzat Környe szeretettel vár mindenkit október 15-én 15 órától az 5. Kukoricafosztásra és kézműves délutánra a Közösségi és Tájházba! Az érdeklődők megismerkedhetnek a kukoricafosztás rejtelmeivel és a megfosztott csuhéból aranyos tárgyakat készíthetnek. A részvétel díjtalan!

„Színekbe mártott mesevilág” – október 21.

Salamonné Helter Erika életmód tanácsadó, terapeuta, okleveles rajzvizsgálati szakértő, amatőr képzőművész és az Aranykezek Csoport alkotásaiból nyílik kiállítás „Színekbe mártott mesevilág” címmel 2022. október 21-én 17 órakor a környei Művelődési Házban. A tárlatot megnyitja Szám János festő- és szobrászművész, gitárjátékával közreműködik Talabér Angelika. A kiállítás az Aranykezek Csoport „Nyár vagy ősz – egy esemény színekbe öltöztetve” című rajzversenyének Varga Benedek grafikusművész által zsűrizett alkotásait is bemutatja, a díjazottak az elismeréseiket a megnyitó során vehetik át. A tárlat november 17-éig tekinthető meg hétköznapokon 10 és 17 óra között, hétvégén rendezvények ideje alatt. (Környe, Alkotmány u. 1.)

Október 23-ai megemlékezések

Környebányán 2022. október 23-án, 16 órakor helyezik el a kegyelet virágait a mártírhalált halt Puskás Sándor emlékére állíttatott márványtáblánál, közreműködik a Környei Magyar Dalkör. Az 1956. évi forradalom és szabadságharc emlékére rendezett környei ünnepség október 23-án 17 órakor ökumenikus istentisztelettel kezdődik a református templomban. Ezt követi a hősök előtt tisztelgő program a Művelődési Házban, ahol Beke László polgármester mond ünnepi beszédet, majd a „Furcsa Haza” című verses-zenés emlékműsort adják elő a környei és  bokodi Kadarkölykök színjátszósai. A műsort írta és összeállította: Dallos Zoltán, rendező: Karap Diána és Dallos Zoltán, koreográfus: Karap Diána, közreműködik a KaDarka Társulat.

A megemlékezés koszorúzással zárul a Kegyeleti Parkban.

Véradás – október 27.

Az önkéntes véradókat várja október 27-én, (csütörtök) délután fél 1 és fél hat között a környei Művelődési Házban a Vöröskereszt. Adj vért, életet menthetsz! Az idei évben ez lesz az utolsó véradás Környén.

TÖKÖLŐ és Kürbis-Schnitze – október 28.

A Művelődési Ház és a Német Nemzetiségi Önkormányzat Környe bemutatja: 7. TÖKÖLŐ és Kürbis-Schnitze. Október 28-án (péntek) 15 órától tök jó móka várja a kicsiket, nagyokat egyaránt a környei Művelődési Házban. Lesz tökfaragás, tökös óriásjátékok a Csiri-Biri Játéktárral, tökös arcfestés, és idén is keressük a falu legnagyobb tökét! Az a három gyerkőc, aki (anyu, apu segítségével) a legsúlyosabb tökkel érkezik, tök jópofa tortával távozik! A tökös megmérettetésre 16.30-ig lehet nevezni, eredményhirdetés 17 órakor!

Tök jó buli nem csak tökmagoknak! A részvétel díjtalan!

Be the first to comment on "Környei programajánlatok"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*