A bűnügyi felügyelet szabályait többszörösen megszegte, letartóztatták

/A kép illusztráció/

A súlyos testi sértés bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség eredményesen indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki a bűnügyi felügyelet szabályait többször megszegte.

Az indítvány szerint a férfi  2022. április 5-én 20 óra 30 perc körüli időben az oroszlányi  erdős területen, a köveken ülve sértettel közösen hígítót inhalált, amelynek során a gyanúsított és a sértett egymással szóváltásba kerültek, majd az álló gyanúsított az ülő helyzetben lévő, kezeit védekezésképpen az arca elé helyező sértett mindkét kezét, fejét és arcát többször, nagy erővel megrúgta.

A férfi cselekménye következtében a sértett kezén és arcán zúzódásos és horzsolásos sérülések keletkeztek, míg a bal kezének singcsontja eltörött, amely utóbbi sérülés tényleges gyógytartama 8 napon túli.

A Tatabányai Járásbíróság a 2022. április 20-án az elkövető bűnügyi felügyeletét rendelte el, magatartási szabályként előírta, hogy köteles az oroszlányi lakásban tartózkodni, azt csak kéthetente a keddi napokon 08 óra és 12 óra között hagyhatja el, azonban ez alatt az idő alatt sem jogosult Oroszlány közigazgatási területét elhagyni.

Az elkövető a bűnügyi felügyelet szabályait 2022. május 11-én megszegte, emiatt a bíróság 50.000,-Ft rendbírsággal sújtotta.

Ezt követően a férfi a bűnügyi felügyelet szabályait 2022. június 24-én, 2022. július 30-án és 2022. augusztus 3-án is megszegte, ezért az ügyészség a letartóztatását indítványozta.

Az indítvány tárgyában a Tatabányai Járásbíróság 2022. augusztus 8-én ülést tartott, azon az elkövetőt meghallgatta, azt követően meghozott végzésével az elkövető letartóztatását egy hónapra elrendelte – tájékoztatott bennünket Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Be the first to comment on "A bűnügyi felügyelet szabályait többszörösen megszegte, letartóztatták"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*