Rekordszámú résztvevő érkezett

Csütörtökön délután, immáron tizedik alkalommal vette kezdetét a Bánhegyi László Emlékverseny az oroszlányi Chudik Lajos Sporttelep tekepályáján.

A tornán az oroszlányi tekeszakosztály kitűnő szervezésének köszönhetően rekordnevezéssel – 60 csapat, közel 270 sportoló – január 11-21. között, tíz napon keresztül gurítanak amatőr és igazolt versenyzők.

Vágó Lajos Gábor szakosztályvezető elmondta, hogy az ország minden részéről – Ajka, Győr, Szeged, Komló, Tiszakécske, Budapest, Paks, Pécs, Kaposvár stb. – érkezett nevezés, vármegyénket a házigazdák mellet bábolnai, tatabányai és dorogi tekések képviselik.

A sportvezető hozzátette: „ A ’70-es években, több mint 50 éve épült társadalmi munkában ez a tekecsarnok, s a mostani, 10 éves jubileumi emléktornával kívánunk csatlakozni az „Oroszlány város 70 éves” rendezvénysorozathoz.

A nyitó napon szlovákiai testvérvárosunk, Vágsellye tekései is részt vettek, akiket Lazók Zoltán polgármester üdvözölt.

A kitűnő kapcsolatnak köszönhetően tavaly decemberben az oroszlányiak is meghívást kaptak a hat csapat részvételével Felvidéken megrendezett Karácsony Teke Kupán, ahol a 4. helyezést érték el.

 

Forrás és fotó: oroszlany.hu

Be the first to comment on "Rekordszámú résztvevő érkezett"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*