Bírók és ügyészek megölésével fenyegetőző oroszlányi férfit ítélt el a bíróság

/Fotó: Pixabay.com/

A Tatabányai Törvényszék a 2022. június 8. napján tartott tárgyaláson, emberölés előkészületének bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben hozott ítéletet.

A megállapított tényállás szerint a vádlott ötvözött hasadásos elmebetegségben és személyiségzavarban szenved. A vádlottat 2021. február 02. napján a Tatabányai Járásbíróság cselekvőképességet korlátozó gondnokság alá helyezte, több ügycsoport – többek között az ingó és ingatlan vagyonnal történő rendelkezés, illetve a munkaviszonyból származó jövedelmének 50%-át meghaladó jövedelemmel való rendelkezés – vonatkozásában.

A vádlottban az a meggyőződés alakult ki, hogy a gondnokság alá helyezési eljárás célja a vagyonától való megfosztás – s mivel úgy gondolta, hogy összefüggés van a polgári eljárás és a rendszeres kábítószer birtoklása miatti büntetőeljárások között – elhatározta, hogy ezen hivatásrendek tagjain – a bírókon, ügyészeken, rendőrökön és a gyámügyeseken – bosszút áll. A vádlott 2021. július 23. napját megelőző hetekben pártfogójával tudatta, hogy a fenti hivatásrendek tagjai közül több embert megöl.

A pártfogójával 2021. július 22. napján történt személyes találkozásakor elmondta azt is, hogy vásárolt egy olasz gyártmányú éles katonai gyakorló lőfegyvert és ahhoz lőszert, amivel revansot fog venni; továbbá be akar szerezni egy gépkarabélyt és azzal több embert fog megölni, bemegy a Kormányhivatalba és válogatás nélkül minden köztisztviselőt meg fog ölni, nem érdeklik a civilek sem, csak az, hogy minél több ember meghaljon.

A vádlott 2021. július 22. napján több SMS üzenetben megfenyegette az édesanyját is, valamint az üzeneteken túl a telefonban azt mondta neki, hogy „Te voltál, aki rám küldted a gyámhatóságot, és meg foglak ölni, elvágom a torkod”.

A vádlott fenyegetései a sértettben komoly félelmet keltettek.

A vádlott 2021. február 21. napján 22 óra 33 percet megelőzően, ismeretlen helyen ismeretlen személytől kábítószert szerzett meg és fogyasztott el. Az intézkedés során a férfi ruházatában talált és lefoglalt 12,79 gramm tömegű anyag etil-hexedront tartalmazott. A lefoglalt kábítószer legkevesebb 10440 mg tiszta hatóanyagnak felel meg, ami az egyszeri dózis 261-szerese, a jelentős mennyiség alsó határát meghaladja.

A bíróság a vádlottat halmazati büntetésként 3 év fegyházbüntetésre ítélte, mellékbüntetésként 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és a védője fellebbezést jelentett be –  közölte a Bíróság honlapján Tatabányai Törvényszék Sajtóosztálya.

 

Az ügyről korábban itt írtunk: https://oroszlanymost.hu/2022/05/03/birok-es-ugyeszek-megolesevel-fenyegetozo-oroszlanyi-ferfi-ellen-emeltek-vadat/

Be the first to comment on "Bírók és ügyészek megölésével fenyegetőző oroszlányi férfit ítélt el a bíróság"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*