Vetélkedő Majkról

A Rákóczi Szövetség Oroszlányi Szervezete ezúttal helytörténeti vetélkedőt szervezett a Művelődési Központban, melynek témája Majk volt, a címe pedig: Majk, a Vértes gyöngyszeme.

A diákoknak különböző feladványokban, például totóban, térképismeretben, képkirakóban kellett bizonyítaniuk ügyességüket és felkészültségüket, valamint az időrend és anagramma kérdéscsoporttal is meg kellett küzdeniük.

A zsűri elnöke, Járfás Mihály István, földrajz-történelem szakos tanár elmondta, hogy a fiataloknak három előzetes feladattal is készülniük kellett.

A néma barátok között címmel egy elképzelt leírást kellett készíteniük a Majkon élt kamalduli szerzetesek életéről.

Továbbá egy szabadon választott technikával készített, Majkot ábrázoló alkotást is magukkal kellett hozni, valamint a vetélkedő végén egy, – a hellyel kapcsolatos – saját maguk által költött verset, éneket kellett előadni.

A győzelemért 5 csapat szállt versenybe. Első helyen az „Esterházyak” (Hamvas Béla Gimnázium), másodikon a „Néma barátok” (Hamvas Béla Gimnázium), míg a harmadik helyen a „Kamalduliak” (Hunyadi Mátyás Általános Iskola) csapata végzett.

Különdíjban részesült Samu Botond (Öveges József Általános Iskola – Szákszend), aki a többi csapattag megbetegedése miatt egyedül képviselte iskoláját.

A vetélkedő résztvevői emléklappal és ajándéktárgyakkal térhettek haza, míg a legügyesebbek oklevelet és könyvjutalmat is kaptak.

 

Forrás és fotó: Facebook

Be the first to comment on "Vetélkedő Majkról"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*