Őrizetben a drogos sofőr

A járművezető nem rendelkezett vezetői engedéllyel, ráadásul a kábítószerteszt is pozitív eredményt jelzett nála. Utasát és őt is gyanúsítottként kihallgatták az oroszlányi rendőrök.

Az Oroszlányi Rendőrkapitányság járőrei április 5-én 23 óra előtt pár perccel a városban ellenőriztek egy személygépkocsit és annak vezetőjét, valamint utasát.

A járművet egy 46 éves móri férfi vezette, társa egy 45 éves férfi volt. A rendőrök megállapították, hogy a sofőr nem rendelkezik vezetői engedéllyel, mivel közúti baleset okozása, valamint kábítószer birtoklása miatt a Székesfehérvári Járásbírság a járművezetéstől eltiltotta, majd utánképzésre kötelezte. Engedély nélküli vezetés miatt újabb 10 hónapra eltiltották, ami 2020. május 13-án lejárt, azonban a férfi a részére előírt utánképzést nem teljesítette.

Mindkét férfival szemben felmerült a kábítószer-fogyasztás gyanúja, ezért őket az Oroszlányi Rendőrkapitányságra előállították. Az alkalmazott kábítószerteszt pozitív lett, ellenük a büntetőeljárás megindult, a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták őket.

A sofőr ellen szabálysértési eljárás is indult, továbbá a gyorsított bírósági eljárás lefolytatása miatt őrizetbe vették. A rendőrség szakértő bevonásával vizsgálja, hogy a járművezetés bódult állapotban bűncselekmény megvalósult-e  –  közölte  ma reggel a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a Police.hu oldalon.

Be the first to comment on "Őrizetben a drogos sofőr"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*