Embercsempészt és illegális bevándorlókat fogtak Oroszlányban

Oroszlányban fogták el a rendőrök a litván állampolgárságú embercsempészt és a kilenc, magát szír állampolgárnak valló férfit.

A helyi rendőrök Oroszlányban, a Rákóczi Ferenc úton akartak megállítani egy tehergépkocsit 2021. szeptember 24-én 0 óra 35 perc körüli időben. A sofőr nem állt meg, nagy sebességgel továbbhajtott, majd menet közben kiugrott a gépkocsiból. Az autó végül egy villanyoszlopnak nekiütközve állt meg.

A járműből több személy is elfutott a helyszínről, kilenc férfit azonban elfogtak az egyenruhások, akik Magyarországban való jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni. A magukat szír állampolgárnak valló férfiakat a hatályos jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A rendőrök a sofőrt is elfogták. A 32 éves litván állampolgárságú férfi ellen embercsempészés bűntett elkövetése miatt indul büntetőeljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

Be the first to comment on "Embercsempészt és illegális bevándorlókat fogtak Oroszlányban"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*