Új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt nyomoznak két oroszlányi lakos ellen is

/Fotó:police.hu/

Alábbiakban a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság közleményét olvashatják, melyet a police.hu oldalon tettek közzé:

„A hónapokig tartó nyomozás eredményeként a Komárom-Esztergom megyei rendőrök hat főt hallgattak ki gyanúsítottként. A nyomozók a kutatások során új pszichoaktív anyagot, műszaki cikkeket és készpénzt foglaltak le.

A Komáromi Rendőrkapitányság által folytatott büntetőeljárásban több szerv közreműködésével került sor hat főnek az azonosítására és gyanúsítotti kihallgatására. A büntetőeljárás során a nyomozók azonosítottak egy 56 éves komáromi, valamint egy 28 éves szombathelyi nőt, akik a gyanú szerint 2019. május óta új pszichoaktív anyagot szereztek meg és azzal kereskedtek. A nők közreműködtek abban, hogy azt bejuttassák abba a büntetés-végrehajtási intézetbe, ahol egy 29 éves és 35 éves férfi ismerősük is a szabadságvesztését tölti.

Az eljárásban körvonalazódott, hogy az 56 éves G. Zs. 2020. június 10-én 40 gramm új pszichoaktív anyagot adott el a 38 éves B. J. és a 35 éves T. Á. oroszlányi lakosoknak.

A rendőrök a kutatás során a komáromi nő lakásán sárga és barna színű por állagú anyagot foglalt le, ami az elsődleges szakértői vélemény alapján új pszichoaktív anyagnak minősül.

A lakásban olyan megcímzett borítékokat is találtak a rendőrök, amiben már volt a porból. A 28 éves szombathelyi nő lakásában az üggyel összefüggésben adathordozókat foglaltak le a rendőrök.

T. Á. oroszlányi lakos lakásában további 80 gramm anyagot foglaltak le a nyomozók.

G. Zs.,  F. Zs.,  T. Á.,  B. J. és a két fogvatartott ellen új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett miatt indult eljárás.

A rendőrség a két nőt – akik a jelenleg rendelkezésre álló információk alapján az anyagot másoknak is értékesítették – őrizetbe vette és kezdeményezte, hogy a Komáromi Járás Ügyészség tegyen indítványt a letartóztatásukra.”

Forrás:police.hu

Leave a comment

Your email address will not be published.


*