Továbbra is letartóztatásban marad az oroszlányi testvérgyilkos

/A kép illusztráció/

„A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség ismét indítványozta a letartóztatása meghosszabbítását annak a fiatal férfinak, aki oroszlányi otthonukban, 2020. május 9-én az esti órákban megölte testvérét.

A megalapozott gyanú szerint az ittas állapotban lévő férfi 2020. május 9-én az esti órákban, oroszlányi otthonukban előzetes szóváltást követően, dulakodás közben egy 33 cm pengehosszúságú késsel mellkason szúrta testvérét. A sértett a szúrást követően még el tudta hagyni a lakást, hogy az egy szinttel lejjebb lakó szomszédjától segítséget kérjen, majd összeesett és a helyszínen meghalt.

A Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészség indítványára 2020. május 12-én elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A főügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatásának további három hónappal történő meghosszabbítására, tekintettel arra, hogy vele szemben továbbra is megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra kerülése esetén szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

A Tatabányai Járásbíróság ülésen kihallgatta a férfit, majd az ügyészi indítványnak helyt adva meghosszabbította a letartóztatását.”

 

Az Ügyészség sajtóközleménye

Be the first to comment on "Továbbra is letartóztatásban marad az oroszlányi testvérgyilkos"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*