Börtönbüntetésre ítélte a bíróság az Oroszlányban rendőrautót rongáló férfit

Az ittas állapotban lévő vádlott 2018. október 6-án késő este egy oroszlányi szórakozóhelyen összeszólalkozott a többi vendéggel, ezért a biztonsági személyzet elküldte őt.

A férfi gyalog indult el és az utcán trágár szavakkal nehezményezte, amiért elküldték. A férfi akkor is ordítozott, amikor a városi rendőrkapitánysághoz ért, ezért egy az épület előtt álló rendőr rendreutasította, amire válaszul a férfi a rendőrség épületét körülvevő kerítést rángatni kezdte, ököllel kétszer megütötte, majd megrúgta.

A férfi ezután egy ott parkoló rendőrautóra erősen rácsapott és erőteljesen a sárvédőjébe rúgott, majd egy másik autóhoz ment és megpróbálta megemelni, de nem tudta, ezért elfutott a helyszínről.

A Tatabányai Járásbíróság 2020. október 22-én előkészítő ülést tartott az ügyben, melyen a különös visszaeső vádlott beismerő vallomást tett, így őt a bíróság garázdaság és rongálás vétsége miatt 2 év 2 hónap börtönbüntetésre ítélte, 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától és kötelezte, hogy fizesse meg a rendőrségi autóban keletkezett kárt.

Az ítélet jogerős.

A Tatabányai Törvényszék Sajtóosztályának sajtóközleménye

Be the first to comment on "Börtönbüntetésre ítélte a bíróság az Oroszlányban rendőrautót rongáló férfit"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*