Ittas vezetés miatt fegyházbüntetést várhat az oroszlányi többszörös visszaeső férfira

/A kép illusztráció/

A vezetői engedéllyel nem rendelkező és járművezetéstől eltiltás hatálya alatt álló férfi  2019. július 23. napján 23 óra 50 perckor enyhe fokban ittas állapotban közlekedett egy személygépkocsival Oroszlányban, a Nyíres dűlőből a 8143 –as számú főúton a belváros irányába.

A férfi 2020. április 25. napján 20 óra 22 perckor enyhe fokban ittas állapotban közlekedett egy személygépkocsival Oroszlány lakott területén, az Alkotmány úton.

A férfi többszörös visszaeső, 2019. március 25-én feltételes kedvezménnyel szabadult az ittas járművezetés vétsége miatt töltött 8 hó szabadságvesztésből.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy amennyiben a férfi az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt a Tatabányai Járásbíróság 2 év 4 hó fegyházbüntetésre, 2 év közügyektől eltiltásra ítélje,  5 év járművezetéstől eltiltásra ítélje, szüntesse meg a feltételes szabadságát, továbbá állapítsa meg, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható – tájékoztatta portálunkat Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Be the first to comment on "Ittas vezetés miatt fegyházbüntetést várhat az oroszlányi többszörös visszaeső férfira"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*