További támogatást kap két oroszlányi fejlesztés

/Fotó:Nagy Pál/

„Két oroszlányi létesítmény fejlesztése is plusz állami támogatásban részesül.

Az október 1-i Magyar Közlönyben jelent meg, hogy az oroszlányi József Attila Általános Iskola infrastrukturális fejlesztésére fordítható összeget megnövelték 334 millióról 527 millió forintra.

A projekt keretében – többek között – új, 3 szintes szárny épül a meglévő épülethez csatlakoztatva erőnléti teremmel és új oktatási terekkel. Megvalósul a technika terem, a természettudományos labor, a szaktanterem és a kiszolgáló helyiség.

A meglévő épületben felújítják a világítási rendszert, tanári szobát alakítanak ki, a meglévő tantermekből pedig 4 csoportszobát hoznak létre.

Szintén a Magyar Közlöny október 5-i számában jelent meg a döntés, hogy a Kormány a TOP-os forrásokat hazai forrással megemelve, a „Térségi gazdasági környezet fejlesztése a foglalkoztatás elősegítéséről” szóló 1. prioritáson belül, a „Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés” szakmai cél megvalósítása keretében, 140 227 850 Ft plusz támogatásban részesíti az Oroszlányi Bányászati Múzeum, TOP-1.2.1-15- KO1-2016-00008 számú turisztikai beruházását. Így összesen 640 millió Ft-ból valósulhat meg a nagy volumenű fejlesztés.”

Forrás:oroszlany.hu

Be the first to comment on "További támogatást kap két oroszlányi fejlesztés"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*