Natúr Erős Emberek Világbajnoksága lesz a Bányászati Múzeumban

„…A Nemzetközi Natúr Erős Emberek Szövetsége kizárólagos joggal bízta meg Fekete Lászlót és az általa vezetett gazdasági társaságot, hogy 2020-ban szervezze és rendezze meg a sportág nagy nemzetközi megmérettetését” – adta hírül a város honlapja.

A továbbikban ezt is megtudhatjuk: „…A szervezők a rendezvény méltó helyszínének az oroszlányi Bányászati Múzeumot jelölték meg.

Az esemény előkészítése végett látogatott városunkba csütörtök délelőtt a többszörös világbajnok erősportoló, akit Lazók Zoltán polgármester fogadott.

A tervek szerint szeptember 5-én, az Országos Bányász Napi programsorozatba illeszkedve kerül lebonyolításra a viadal, melyen 12 ország 24 versenyzője vesz részt.

Olyan versenyszámokat láthat majd többek között a közönség, mint a golyórakás, a súlyok nyakban és lépcsőn cipelése, gúla vivés és gumikerék forgatás.

Szabó Mihály alpolgármester javaslatára május 24-én, a tóparti Sportfesztivál keretében előválogatót, kvalifikációt szerveznek a helyi erős emberek számára. A győztes indulási jogot szerez az őszi nagy versenyre…”

Forrás:oroszlany.hu

Be the first to comment on "Natúr Erős Emberek Világbajnoksága lesz a Bányászati Múzeumban"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*