Balettképzést indít Oroszlányban a Magyar Táncművészeti Egyetem

/A kép illusztráció – fotó:Pixabay.com/

A Magyar Táncművészeti Egyetem balett szakára előkészítő képzést indítanak Oroszlányban alsó tagozatos általános iskolások számára – jelentette be az egyetem képzésfejlesztési és innovációs rektorhelyettese csütörtökön tatabányai sajtótájékoztatóján.

Gáspár Emese hozzátette, hogy az országban két helyszínen indítanak képzést idéntől, Oroszlány mellett Szegeden, mindkét városban egy-egy, az egyetem által szakmailag elismert táncpedagógushoz kötődve.

A kihelyezett képzés oktatási programja igazodik az egyetemen működő előkészítő balettstúdió tanmenetéhez. A képzésben való részvétel felvételihez kötött, mellyel kiszűrhetők olyan adottságbeli problémák, melyek megakadályozzák a magasabb fokú klasszikus balett tanulmányokat.

A képzés fő célja felkészítés az egyetem felsőfokú szakmai képzésének első évfolyamára a művészetre való érzékenyítés, az egészséges életmódra és a mozgásra nevelés, valamint utánpótlás biztosítása a táncművészet számára.

Az oroszlányi képzés Csáky Mária táncpedagógus, a Silhouette Táncegyüttes vezetőjének közreműködésével valósul meg. A gyermekekkel hetente kétszer foglalkoznak, a délutáni órákban.

-MTI-

Az Oroszlányban indult tehetségcentrumról ezt írta Facebook oldalán a Silhouette Balett:

Nagy mérföldkőhöz érkezett el a Silhouette!

A Táncművészeti Egyetem tehetségkutató centruma nyitja meg kapuit Oroszlányban.

Az ország két pontján nyílik Tehetségcentrum alsó tagozatos iskolásoknak: Szegeden és Oroszlányon!!”

Be the first to comment on "Balettképzést indít Oroszlányban a Magyar Táncművészeti Egyetem"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*