Beszámolt az Oroszlányi Ingatlankezelő és Hasznosító Zrt. vezérigazgatója

/A kép illusztráció!/

Az Oroszlányi Ingatlankezelő és Hasznosító Zrt. az alábbi közleményt adta ki honlapján – idézzük:

„A képviselő-testület határozata alapján a bérlakásokkal kapcsolatos kezelési, üzemeltetési feladatokat az Oroszlányi Ingatlankezelő és Hasznosító Zrt. (OIH Zrt.) látja el, amelynek vezérigazgatója, Németh Gábor a szeptember 17-i testületi ülésen számolt be az első félév feladatairól, eredményeiről.

Mint azt az írásos előterjesztés tartalmazza, az üzemeltetésre átadott lakások száma 2020-ban 78-ról 77-re csökkent, mivel az Oroszlány, Dózsa György utca 25. 2/6. ingatlant a képviselő-testület értékesítésre jelölte ki.

A sikeres adás-vételt követően az ingatlan 2020. június 1-től kikerült az üzemeltetett önkormányzati lakások köréből. Ez azonban nem eredményezte a bérlők számának jelentős csökkenését.

Az üzemeltető kiemelt figyelmet fordít a bérleti szerződésben is meghatározott időszakos bérleményellenőrzésekre. A koronavírus járvány miatt ezek egy részét átütemezték a második félévre.

A bérlemény ellenőrzések során az egyedi lakóingatlanokban kirívó, nem rendeltetésszerű lakáshasználatot, rendkívüli eseményt nem tapasztaltak. Az ellenőrzések során a lakók többször is jeleztek a kivitelezésből, elhasználódásból adódó hibákat (beltéri ajtók, burkolatváltók stb.), ezek az üzemeltető által kijavításra kerültek.

A bérlemények ellenőrzése során az ellenőrzést végzők különböző szempontok alapján (lakásonként fotódokumentáció és feljegyzés készül) felújított, jó, megfelelő és lelakott/elhanyagolt kategóriába sorolják a lakásokat.

A jelenleg lakott 52 lakásból 32 felújított, 14 jó állapotú, 3 megfelelő és 3 elhanyagolt. Utóbbi ingatlanok bérlőit/használóit az üzemeltető – elsősorban a helyszíni ellenőrzés során – rendszeresen tájékoztatja, felszólítja szerződésben vállalt, de elmaradt karbantartási kötelezettségeik teljesítésére.

A bérlők összes díjhátraléka mintegy 2,5 millió forint. Egyes bérlőknél a hátralékok felhalmozódása a 2020. március – június hónapokban történt.

Ezek a koronavírus járvány miatti gazdasági nehézségekkel, munkahely-elvesztésekkel, fizetés-csökkenésekkel magyarázhatók.

Az OIH Zrt. 2020. első félévében összességében pozitív eredménnyel látta el az önkormányzati bérlakásrendszer üzemeltetési feladatait – zárul a beszámoló, amelynek teljes anyagát a mellékletekben tekintheti meg.”

Be the first to comment on "Beszámolt az Oroszlányi Ingatlankezelő és Hasznosító Zrt. vezérigazgatója"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*