Oroszlányi Bányásznap 2020. – Programelőzetes

/A képen: Bányászemlékmű (Vasas Károly, Pintér Béla (építész), 1976) – Forrás:Wikipedia/

„Az év elejétől kezdve folyamatosan zajlanak az egyeztetések a Bányásznapi programtervezetet illetően, melyben Oroszlánynak az idén kiemelt szerep jut.

A négy napos rendezvénysorozat szeptember 3-án, csütörtökön veszi kezdetét a 70. Központi Bányásznapi Ünnepséggel, melyre a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében kerül sor.

Szeptember 4-én, pénteken délután a Szent Borbála téren a Bányászok emlékművénél lesz koszorúzás, majd ezt követően a művelődési házban Dobi Márta alkotóművész kiállítás megnyitójával folytatódik a program.

A tárlat bemutatása után a szabadtéri színpadon fellép az élő rock legenda, Török Ádám és a Mini, valamint a Beatles emlékzenekar, a The BlackBirds. A két koncert között a hagyományos lámpás felvonulásra kerül sor.

Szeptember 5-én, szombaton délelőtt az évek óta nagy érdeklődést kiváltó csilletoló verseny kerül megrendezésre. A délutáni programok a szabadtéri színpadon fognak zajlani, ahol először két helyi zenekar – az Outro és a Tigroszlán – lép fel, majd sztárzenekarként Varga Miklós és a P. Box ad koncertet.

Ugyanezen a napon délelőtt, a majki Bányászati Múzeumban IX. alkalommal kerül megrendezésre a régi XX. aknai dolgozók találkozójára, majd koszorúzás lesz a bányász áldozatok emlékfalánál. A külső helyszín eseményeit gazdagítja a délben kezdődő Bányász Zenekarok Találkozója, melyet az idén 75 éves Oroszlányi Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar szervez.

A zárónapon, szeptember 6-án, vasárnap délelőtt a szokásos főzőversenyre várják a csapatokat a strand területén, ekkor rendezik meg a „Bányásznapi tekerést”, valamint egész napos streetball lesz a polgármesteri hivatal és az uszoda parkolójában.

Az eseményekről bővebb tájékoztató a későbbiekben lesz elérhető az oroszlányi médiafelületeken.”

Forrás:oroszlany.hu

Be the first to comment on "Oroszlányi Bányásznap 2020. – Programelőzetes"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*