Vaddisznó helyett egy embert lőtt le egy oroszlányi vadász – Vádemelés

„A Tatabányai Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt nyújtott be vádiratot egy oroszlányi férfival szemben,  aki  vadnak  nézte a fémkereső tevékenységet végző, szántóföldön sétáló sértettet.

A vádirat szerint a férfi 2019. január 19-én 20 óra körüli időben Kecskéd lakott területén kívül szántóföldön, éjszakai sötétségben engedéllyel tartott golyós vadászpuskával vadászott, azzal vaddisznót akart elejteni. Ugyanebben az időben sötét ruházatban a sértett fémkereső tevékenységet végzett a szántóföldön sétálva.

A vádlott a sértettet vaddisznónak vélte anélkül, hogy a vadat kétséget kizárólag felismerte volna és célzott lövést adott le rá.

A lövés a sértettet a jobb oldalán, a lágyék rész alatt érte, ennek következtében csonttörést okozott. A sérülést követően három alkalommal műtötték a sértettet, harmadszor végleges csípőprotézist ültettek be neki. A sérülés eredményeként a sértettnél alsó végtag rövidülése, csípőízületi mozgáskorlátozottság maradt vissza, amely maradandó fogyatékosságként értékelendő. A gyógyulási folyamat 15 hónapig tartott.

Az ügyészség arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a bűncselekmény elkövetését beismerő, büntetlen előéletű vádlottat büntetővégzésében végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre, pénzbüntetésre, valamint a vadászati tevékenységtől, mint foglalkozástól eltiltásra ítélje, továbbá a tőle lefoglalt vadászpuskát kobozza el.

A fotókat a rendőrség készítette a helyszíni szemlén.”

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtóközleménye

Be the first to comment on "Vaddisznó helyett egy embert lőtt le egy oroszlányi vadász – Vádemelés"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*