320 kg-nál több élelmiszert gyűjtöttek

/A kép illusztráció – Fotó:Pixabay.com/

„Az elmúlt időszak nehézségei miatt egyre több krízishelyzetbe került család jelentkezett az oroszlányi Önkormányzati Szociális Szolgálatnál ételadományt kérni.

Ezen emberek többsége eddig nem volt számukra ismert, nem volt szükségük megsegítésre, azonban a mostani válsághelyzetben vagy elvesztették munkahelyüket, vagy fizetés nélküli szabadságot kellett kivenniük, így sodorva őket és családjukat nehéz helyzetbe.

„Mivel az előző évi élelmiszeradomány-gyűjtésből már kiosztásra kerültek a tartós élelmiszerek, így nem tudtunk segíteni adománnyal a rászorultaknak.

Innen jött a gondolat, hogy legyen egy újabb élelmiszergyűjtés, hasonlóan a szegénység elleni küzdelem világnapja alkalmából tartott akcióhoz.

A kezdeményezésre pénteken került sor a Tesco Hipermarketben és a Penny Marketben, melynek eredménye képen 325,5 kg élelmiszert gyűjtöttek össze a Szociális Szolgálat munkatársai.

Ezúton szeretném megköszönni kollégáim munkáját, illetve az említett két áruháznak, hogy engedélyezték számunkra a gyűjtést, ezzel hozzájárulva rengeteg embertársunk megsegítéséhez!” – mondta Baráth Domonkos intézményvezető.”

Forrás:oroszlany.hu

Be the first to comment on "320 kg-nál több élelmiszert gyűjtöttek"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*