Oroszlányiakat fenyegetett, zsarolt

/A kép illusztráció – Fotó:Pixabay//

Alábbiakban a Tatabányai Törvényszék Sajtóosztály közleményét olvashatják, melyet változtatás nélkül közlünk:

„A Tatabányai Járásbíróság 2020. június 12-én megtartott előkészítő ülésen a bűnösségét beismerő vádlottat 4 év fegyházbüntetésre ítélte és 4 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától és megállapította, hogy a vádlott, mint különös visszaeső, feltételes szabadlábra nem bocsátható.

A vádlott 2019. február 13-án videóbeszélgetésben veréssel fenyegette meg a sértettet és havi 120.000 Ft-ot követelt tőle. A sértett elment a vádlott oroszlányi otthonához, ahol a vádlott az ijedt sértettet felszólította, hogy ne remegjen, vagy megüti, és azt követelte tőle, hogy adjon neki februárban 60.000 Ft-ot, 15.000 Ft-os részletekben.

A sértett a fenyegetés hatására másnap 15.000 Ft-ot, majd a következő héten 45.000 Ft-ot adott át a vádlottnak, két héttel az első fenyegetés után pedig a vádlott 120.000 Ft részletekben történő megfizetését követelte a sértettől, aki ennek eleget tett.

A vádlott később még többször fenyegette bántalmazással a sértettet, aki ezért 2019. február és április között legkevesebb 500.000 Ft-ot adott át a zsarolónak.

A vádlott ebben az időszakban egy másik oroszlányi sértettet is megfenyegetett, valamint egy alkalommal ököllel megütötte, arra akarta rákényszeríteni, hogy készpénzt és használati tárgyakat adjon át neki. A sértett a fenyegetésnek ellenállt, de annak hatására a későbbiekben elkerülte a városban azokat a helyeket, ahol a vádlott gyakran megjelent.

Az ítélet nem jogerős, azt az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője azonban fellebbezett.

A bíróság fenntartotta a vádlott letartóztatását, mellyel szemben a vádlott és védője fellebbezett, így ez a végzés nem végleges.

Tatabánya, 2020. június 12.”

Be the first to comment on "Oroszlányiakat fenyegetett, zsarolt"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*