Nyitnak a játszóterek, a Bányászati Múzeum…

„Pénteken délelőtt ismét összeült a Polgármesteri Hivatalban a járványhelyzetet kezelő Operatív Bizottság” – adta hírül a város honlapja – majd ezzel folytatja:

„A munkaértekezleten döntés született a játszóterek újra nyitásáról, melyeket a gyerekek május 16-tól, szombattól ismét birtokba vehetnek. Az üzemeltető Oroszlányi Ingatlanhasznosító Zrt. felkészült a nyitásra, az óvintézkedések betartása végett tájékoztató táblák kerülnek kihelyezésre a játszóparkokban.

Május 18-tól, hétfőtől megnyitják a Gárdonyi Sportcentrumban a külső pályát, melyet a fenntartóval egyeztetett módon csak sportegyesületek vehetnek igénybe. Az intézmény területén e naptól ismét használható az extrém játszópark is.

Szintén hétfőtől használhatja a kosárlabda egyesület a streetball pályát. A Hamvas Béla Gimnázium udvarán található műfüves focipálya is hétfőtől áll majd rendelkezésre kizárólag sportegyesületek számára. A városban működő fedett sportlétesítmények kormányrendeleti szabályok alapján továbbra sem használhatóak. A kajakház sem nyit ki, azonban a Malom tavon lehet kajakozni.

A Bányászati Múzeum május 22-én, pénteken nyitja kapuit. Kizárólag a külső rész, a kilátó és a kisvasút látogatható egyenlőre, a belső kiállító terek zárva maradnak.

A Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár a hatályos, március 16-án kiadott 46/2020. kormányrendelet alapján továbbra is zárva tart, a szabadtéri rendezvények szervezése sem engedélyezett.”

Forrás:oroszlany.hu

Be the first to comment on "Nyitnak a játszóterek, a Bányászati Múzeum…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*