Letartóztatták a testvérét megölő oroszlányi férfit

/A kép illusztráció!/

„A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája 2020. május 12-én elrendelte annak a fiatal férfinak a letartóztatását, aki oroszlányi otthonukban megölte a testvérét.

A megalapozott gyanú szerint az ittas állapotban lévő férfi 2020. május 9-én, 21 óra 15 perckor, oroszlányi otthonukban előzetes szóváltást követően, dulakodás közben egy 33 cm pengehosszúságú késsel mellkason szúrta testvérét. A sértett a szúrást követően még el tudta hagyni a lakást, hogy az egy szinttel lejjebb lakó szomszédjától segítséget kérjen, majd összeesett és a helyszínen életét vesztette.

A gyanúsított büntetett előéletű, legutóbb a bíróság egyedi azonosító jel meghamisításának bűntette miatt 1 év 6 hó börtönbüntetésre ítélte, melyet végrehajtásában 2 évre felfüggesztett. A gyanúsított az emberölés bűntettét a felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványával egyezően a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított letartóztatását egy hónap időtartamra elrendelte, tekintettel arra, hogy vele szemben megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.”

Az Ügyészség sajtóközleménye

Be the first to comment on "Letartóztatták a testvérét megölő oroszlányi férfit"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*