Oroszlányi emberölés: döntött a Győri Ítélőtábla

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontjával egyezően a bíróság helybenhagyta annak a férfinak a büntetését, aki vezetői engedéllyel nem rendelkezett, alkoholos befolyásoltság alatt vezette a személygépkocsiját, majd megölte a bátyját.

A jogerős ítéleti tényállás szerint a vádlott közepes fokú alkoholos befolyásoltság alatt vezette személygépkocsiját.

A 781. számú közúton haladt, amikor letért az útról és egy fának ütközött. A balesetet követően hazagyalogolt oroszlányi otthonába, és ott dulakodni kezdett testvérével.

Ennek során a bátyja mellkasának bal oldalát közepes erővel, egy 33 cm pengehosszúságú bajonett-késsel megszúrta. A szúrás a testvér tüdején áthatolt, amelynek következtében a keringése összeomlott, és meghalt.

A Tatabányai Törvényszék a férfit emberölés bűntette és ittas járművezetés vétsége miatt 12 év börtönbüntetésre, 2 év közúti járművezetéstől eltiltás büntetésre, 8 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

Az ítélet ellen a férfi és védője enyhítésért fellebbeztek.

Az ítélőtábla 2022. február 24-én kihirdetett határozata megegyezett a fellebbviteli főügyészség indítványával, nem enyhítette a férfi büntetését – tájékoztatott bennünket a Győri Fellebbviteli Főügyészség.

Az ügyről itt írtunk korábban:https://oroszlanymost.hu/2020/05/10/emberoles-oroszlanyban-2/

 

Be the first to comment on "Oroszlányi emberölés: döntött a Győri Ítélőtábla"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*