Továbbra is letartóztatásban marad az oroszlányi nőt megölő férfi

„A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványára a bíróság meghosszabbította annak az 55 éves férfinak a letartóztatását, aki tavaly decemberben egy oroszlányi lakásban megölte a 36 éves nőt.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2019. december 30-án, Oroszlányban egy lakásban megölte a 36 éves hajléktalan nőt úgy, hogy a recés élű, hegyes késsel a nyakát elvágta, mellkasát és hasát többször megszúrta. A sértett halálának oka vérzéses shock volt, az elszenvedett sérülések és a halál beállta között közvetlen oksági összefüggés van.

Mint ahogyan arról az ügyészség korábban beszámolt (/letartoztattak-az-oroszlanyi-no-megolesevel-gyanusitott-ferfit/) a nyomozási bíró az ügyészség indítványára egy hónap időtartamra elrendelte a férfi letartóztatását.

Az ügyészség 2020. április 21. napján indítványozta a gyanúsított letartóztatásának három hónappal történő meghosszabbítására, tekintettel arra, hogy vele szemben továbbra is fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint az, hogy szabadlábra kerülése esetén a bizonyítást veszélyeztetné, így különösen a kihallgatandó tanúkat jogellenesen befolyásolná, tárgyi bizonyítási eszközt semmisítene meg, vagy elrejtene el.

A járásbíróság nyomozási bírája az indítványnak helyt adott és annak megfelelően a férfi letartóztatását további három hónappal, 2020. július 3. napjáig meghosszabbította.”

Az Ügyészség sajtóközleménye

Be the first to comment on "Továbbra is letartóztatásban marad az oroszlányi nőt megölő férfi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*