Hatósági karantén alá került a hajléktalanszálló

„A szombati napon a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal tiszti főorvosa jelezte az önkormányzat és a szociális szolgálat felé,

hogy az oroszlányi hajléktalanszálló egyik lakója, aki előzőleg a tatabányai Szent Borbála kórházban vese dialízisen vett részt több alkalommal, a vizsgálati protokollnak megfelelően történt mintavétel alapján pozitív teszttel rendelkezik.

Az illető járóbeteg ellátáson vett részt, a kezelések után minden alkalommal visszatért a hajléktalan szállóra, a lakótársakkal a közvetlen kontakt több napon keresztül megtörtént. Az ellátottat jelenleg kórházban kezelik.

A megyei tiszti főorvos, a város polgármesterével együttműködve, hétfői naptól elrendelte a hajléktalan szálló bezárását, 48 fő hatósági karanténba helyezését, kijelölve a jelenleg üresen álló, az elkülönítést jobban biztosító kollégiumot.

Az épületet a hétvégén átrendezték annak érdekében, hogy a 48 fős létszámra irányuló hatósági karantén szabályait betarthatóvá tegyék.

Az ellátottakkal önkéntesen 2 fő, a szociális szolgálat munkatársai költöznek be a karantén teljes időtartamára.

A biztonsági szolgálat kamerarendszer működtetésével a nap 24 órájában figyeli mind a házban, mind a lezárt kertrészben történő mozgást.

A folyamatos fertőtlenítés és a lakók ellátása biztosítva van.

A hatósági karantén ideje alatt senki sem hagyhatja el az épületet. A biztonsági szolgálat mellett a rendőrség és a közterület-felügyelet is fokozott ellenőrzést végez.

A hatósági karantén ideje alatt a hajléktalan szálló teljes körűen fertőtlenítésre kerül. Jelenleg nincs igazolt koronavírusos megbetegedés a karanténba helyezett lakók között.”

Forrás:oroszlany.hu

Be the first to comment on "Hatósági karantén alá került a hajléktalanszálló"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*