Katonai segítségnyújtás Oroszlányban – Videóval

/Fotó és szöveg: Kálmánfi Gábor/

„Mint ismert, a koronavírus-járvány miatt az egészségügyi intézményeknek kórházi ágykapacitásuk hatvan százalékát kell szabaddá tenniük. Oroszlányban ehhez a Magyar Honvédség segítségére is szükség volt.

A helyi Szakorvosi- és Ápolási Intézet ugyanis két telephelyen működik, és a kórházi ágyak átcsoportosítását az egészségügyi dolgozók nem tudták volna önerőből megoldani. Így az Országos Kórház-főparancsnoki Törzs kérése alapján, az átmozgatáshoz az MH 25. Klapka György Lövészdandár katonáira, és egy öt tonnás Rába tehergépjárműre is szükség volt.

Csavajda József őrnagy, kórházparancsnok elmondta: tizenegy katona, két fordulóban teljesítette a feladatot, és segítettek az egészségügyi személyzetnek a belső anyagmozgatásban is.

Dr. Varju János főigazgató szerint a hatvan százalékos ágykapacitás intézményükben összesen negyvenkét ágyat jelent. „Köszönjük a katonák segítségét, nagyon készségesek, és kiváló az együttműködés” – mondta.”

Portálunkat fentiekről a Magyar Honvédség 25. Klapka György lövészdandár kommunikációs tisztje, Földházi Enikő tájékoztatta.

Be the first to comment on "Katonai segítségnyújtás Oroszlányban – Videóval"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*