Környei pálinka sikerek

Öt környei gazda húsz párlattal mérette meg magát a XI. Quintessence Pálinka- és Párlatversenyen, s végül 14 éremmel érkeztek haza.

Az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett megmérettetésre 1606 nevezett tétel érkezett Magyarországon kívül Horvátország, Izrael, Románia és Szlovákia területéről.

A minták 3 napos bírálatának eredményeként arany oklevelet kapott 227 (15%), ezüst minősítést 356 (23,6%), míg bronz elismerést 459 (30,4%) pálinka és párlat.

Közép-Európa legnagyobb pálinkaversenyén 304 volt a kereskedelmi tételek száma, 530 a bérfőzők és 772 a magánfőzők által előállított pálinka és párlat.

A január utolsó hétvégéjén rendezett eredményhirdetésen valamennyi környei gazda neve elhangzott, a legkiemelkedőbb eredményt Prekob György érte el Birsalma pálinkájával, ő arany minősítést vehetett át.

Méri János Irsai Olivér párlatát ezüst minősítéssel díjazták az ítészek, mellette további öt bronz oklevelet vehetett át a Sárgabarack Magyar Kajszi, Gönczi Sárgabarack, Birsalma, Szomolyai Fekete Cseresznye, Vilmoskörte pálinkáiért.

Haász József Újfehértói Fürtös Meggye ezüst-, Birsalmája és Ágyas Meggye bronzminősítést ért el, Török Mihály három bronzéremmel gazdagította gyűjteményét, melyeket a Cigánymeggy, Újfehértói Fürtös Meggy és Birsalma párlatainak ízlelése után ítélt meg számára a 27 tagú zsűri, és Lengyel Róbert Birsalma pálinkája is bronzminősítést szerzett – tájékoztatott Salamon Gyöngyi.

Be the first to comment on "Környei pálinka sikerek"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*