Környei programok az adventi időszakban

8. ADVENT-ELŐ

Kézműves vásár és családi program november 26-án 10 és 17 óra között a környei Művelődési Házban.

A kézműves vásár 10 órakor nyitja meg kapuit, ízelítő a helyi és környékbeli kézművesek, őstermelők portékáiból: ásvány- és gyöngy ékszerek, textil játékok kicsiknek és nagyoknak, táskák, virágok, lakásdekorációs termékek, nesszeszerek, kézműves alapanyagok és díszek, ajándékok, adventi koszorúk, kerámia, horgolt figurák, beton dísztárgyak, csuhé.

Házi ízek: környei méz, különleges lekvárok, chili szószok, savanyúság, zakuszka, szörpök, füstölt húsárú, házi sajt, dió- és süteményvásár.

Napközben díjtalan kézműveskedés az olvasóteremben a Nő Klub tagjaival.

A SZÍNHÁZTEREMBEN:

11.00: A Pódium Színház bemutatja: Piroska és a farkas

15.00: „Én, a pásztorok királya” – válogatás a János vitéz legnépszerűbb dallamaiból Kacsóh Pongrác születésének 150. évfordulója alkalmából.

Közreműködik: Horváth Enikő Sára énekes művész, Kurucz Ádám Attila, az Operaház szólistája, Tóka Szabolcs zongoraművész, a Környei Magyar Dalkör. Karnagy: Saltzer Géza

(A színházi programokra a belépődíj 500 Ft, hat éven aluliaknak díjtalan. Foglalás és jegyvásárlás a 34/473-091-es és 06 30 646 2147-es telefonszámokon, illetve személyesen a Művelődési Házban hétköznapokon 10 és 17 óra között. Helyfoglalás érkezési sorrendben.)

Minden érdeklődőt sok szeretettel, adventelő hangulattal vár a környei Művelődési Ház november 26-án!

ADVENT – december 3.

Advent első vasárnapján, idén december 3-án az óvoda előtti téren (kedvezőtlen időjárás esetén a katolikus templomban) kezdik a közös felkészülést Környén a Szeretet ünnepére. Az ünnepi program 16 órakor kezdődik, műsort ad a Kisfaludy Mihály Álta­lá­nos Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola ének­kara, a Vac­kor Óvoda és Bölcsőde Kamarakórusa, a Környei Magyar Dalkör, a Környe Római Katolikus Plébánia kórusa.

A műsor után gyulladnak fel a község ünnepi és a Bet­le­hemi jászol fényei, majd a program zárá­saként mindenkit vár a karácsonyi vásár, a kicsi­ket a Télapó, forró tea, a felnőtte­ket pedig forralt bor.

Mindenkit szeretettel vár Környe Község Önkormányzata, az egyházközségek, a Három Királyok Alapítvány és a Környei Katolikus Karitász.

Mozdítsd meg a KÖRNYE-zeted!

Mikulás gyalogtúra december 9-én (szombat) a somlói kilátóhoz. Gyülekezés 8.50-kor az általános iskola parkolójában, indulás 9 órakor. Útvonal: Környe – Környebánya – Vértessomló kilátó – Krisztina cukrászda – Környe.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Bővebb információ: Gubicza István 06 30 985 3839

Weihnachtsbäckerei és Karácsonyfa díszítés  

A Német Nemzetiségi Önkormányzat Környe, a Vöröskereszt Környei Alapszervezete, valamint a Művelődési Ház hetedik alkalommal hívja izgalmas, mézes karácsonyváró programra Környe apróságait, fiataljait, anyukákat, apukákat, nagyszülőket december 9-én.

Program:

14 órától mézeskalács díszítés

15 órától a „Süssünk, süssünk… mézeskalácsot” eredményhirdetése, zárásul a falu karácsonyfájának feldíszítése

Minden apróságot, szülőt, nagyszülőt szeretettel várnak a szervezők!

Adventi koncert

Adventi koncert a Környei Németek Baráti Köre és Kultúregyesülete szervezésében december 10-én 17 órától a Római Katolikus Templomban. Közreműködik a Környei Vackor Óvoda és Bölcsőde kamarakórusa, a Környei Német Nemzetiségi Dalkör, a Schemlinger Musikanten, Eisenbart Győzőné, Süli Lászlóné, Wéber István. A hagyományteremtő koncertre mindenkit szeretettel várnak a szervezők!

KARÁCSONYI SZÖSZMÖTÖLŐ – december 16.

Környe Község Önkormányzata a Környei Vackor Óvoda és Bölcsőde közreműködésével karácsonyi szöszmötölőre (ajándékok, dekorációk készítése) várja a gyermekeket, szülőket, nagyszülőket december 16-án, szombat délután 2 és 5 óra között a Művelődési Házban. A részvétel díjtalan!

Be the first to comment on "Környei programok az adventi időszakban"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*