Új eszközöket kaptak a tűzoltók

/Fotó: Józan Tímea/

Kárfelszámoláshoz használható eszközökkel, és képzésre feljogosító dokumentumokkal gazdagodtak pályázat útján a megyei önkéntes tűzoltó egyesületek, mentőszervezetek és önkormányzati tűzoltóságok.

Az eszközöket ünnepélyes keretek között vették át a szervezetek képviselői november 20-án a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

Az önkéntes egyesületek egyebek között a beavatkozásokhoz szükséges eszközöket és felszereléseket kapnak, ezen kívül különféle képzések is elérhetővé válnak számukra. Komárom-Esztergom megyéből 35 önkéntes tűzoltó egyesület pályázott sikeresen, a támogatás összege 22.840.805 Ft.

A pályázat során a megyei önkéntes tűzoltó egyesületek többek között működési költségre (szertár felújítás, üzemanyag), oktatásra (kisgép kezelői, PÁV vizsga), kommunikációs eszközökre (kézi EDR), tűzoltó technikai eszközökre (motoros láncfűrész, tűzoltókészülék), tűzoltó szakfelszerelésekre és védőeszközökre (légzőkészülék, tűzoltó védőcsizma, védősisak, védőruha) is sikeresen pályáztak.

A pályázás lehetőségével a megyében mind a három önkormányzati tűzoltóság (Ács Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság, Oroszlány Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság, Nagyigmánd Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság) élt, összesen 11.700.432 Ft-os támogatást nyertek védő,- és tűzoltó technikai eszközökre.

A megyében négy mentőcsoport pályázott sikeresen, a Császár Települési Mentőcsoport, a Tokod Települési Mentőcsoport, a Brigetio Járási Mentőcsoport tagjaként a Bana Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Turul Megyei Mentőcsoport tagjaként a Környei Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Az elnyert pályázaton technikai,- és védőeszközöket nyertek összesen 1.834.776 Ft értékben.

Forrás:media.katasztrofavedelem.hu

Be the first to comment on "Új eszközöket kaptak a tűzoltók"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*