A tűzoltók győztek

/Fotó: Kovácsné Völgyi Ágnes tű. fhdgy./

A Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján számolt be arról, hogy az ide Bányásznapon több helyszínen is részt vettek a tűzoltók a csilletoló versenyen.

Mint írták, a  Bányásznap hosszú múlttal rendelkező hagyományos eseménye a csilletoló verseny, amelyre öt fős csapattal lehetett nevezni a több mint 30 fokos melegben.

Az „U” alakú keskeny nyomtávú csille elején és végén egy-egy vízszintes vasrúd található, amely alkalmassá teszi, hogy egyszerre öt versenyző tudja tolni.

A tatabányai helyszínen két tűzoltó csapat indult:

  • „Tatabányai Tűzoltók „A” csoport” – Staub Zsolt c. tű. ftőrm., András Péter Tibor tű. őrm., Zippenfenig Gergő tű. őrm., Gesztesi Bence tű. őrm., Szabó Márk tű. őrm. -, valamint
  • „Hamutiprók „C” Vágány” – Lőrincz Dávid tű. tőrm., Kempa Dávid tű. őrm., Hegedűs Zoltán tű. őrm., Hegedűs Csaba tű. őrm., Hegedűs Tibor tű. őrm. – néven.

Oroszlányban az „Oroszlányi Tűzoltók” – Czupár Tamás, Szám Dávid, Mórocza Árpád, Herke Csaba, Mátyás Dominik – álltak a rajthoz.

A látványos és embert próbáló küzdelemben a „Tatabányai Tűzoltók „A” csoport” került ki győztesen, nem sokkal maga mögé utasítva a „Hamutiprók „C” Vágány” csapatát.

Oroszlányban az „Oroszlányi Tűzoltók” csapatnak sikerült megvédeni a címet, és idén is megnyerték a versenyt – fejeződik be a tudósítás.

 

Be the first to comment on "A tűzoltók győztek"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*