34-szeres áremelés

/A kép illusztráció – Fotó: nol.hu/

„Szeptemberben a két gázzal fűtő óvoda, a Meseliget és a Borbála telepi, összesen 523 m3 gázt fogyasztott.

Ezért a fogyasztásért az energiaszolgáltató köbméterenként 87 Ft-ot számlázott, összesen – az egyéb díjakkal együtt – 88.117 Ft értékben.

A minap küldött árértesítőben a földgáz kereskedelmi kockázatára és árának emelkedésére hivatkozva a 2023. január 1-jétől érvényes földgáz egységárat a köbméterenkénti 87 Ft-ról 3.000 Ft-ra emelte.

Nem elírás, az óvodákban a gázért pontosan 34,5-szeres árat kell fizetni!!! Ezt azt jelenti, hogy a most szeptemberi 88.117 Ft-os gázszámla jövőre már 1.627.169 Ft lesz.

Az önkormányzat továbbra is fenntartja, hogy a bölcsődében, az óvodákban és a szociális ellátó intézményekben a végsőkig próbálja biztosítani a fűtésszolgáltatást. A kérdés csak annyi, hol a vége…?

Előzetes megoldási javaslat már érkezett Balla György miniszteri biztos úrtól: felhívta az önkormányzatok figyelmét, hogy a veszélyhelyzet megszűnésével újra emelhetnek adót, vezethetnek be újakat és bekérte a terveket arra vonatkozóan is, milyen vagyonelemeket, elsősorban ingatlanokat tudnak a városok értékesíteni annak érdekében, hogy a megemelkedett energiaköltségeiket ki tudják fizetni.”

 

Forrás: oroszlany.hu

Be the first to comment on "34-szeres áremelés"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*